Vyhošťování nežádoucích cizinců z Rakouska

Metadata

Přepis

  1. Česky

Věc: Nařízení o vyhošťování z Říše v Rakousku.

Na základě výnosu říšského velitele SS a šéfa Německé policie na říšském ministerstvu vnitra z 29. 6. 1938 S V 7 č. 1007/38-509-26, který byl tamější služebně již dán na vědomí, jsem zmocněn vyhošťovat z říšského území nežádoucí cizince zdržující se v Rakousku.

Toto zmocnění platí do doby, než vstoupí v platnost jednotná právní úprava činnosti cizinecké policie pro území celé Říše, se kterou je možné počítat na podzim tohoto roku.

Tímto touto pravomocí s okamžitou platností pověřuji služebny Kriminální policie v zemi Rakousko, vždy pro oblast služební působnosti každé z nich. Až do doby, než vstoupí v platnost jednotná právní úprava činnosti cizinecké policie, jsou služebny Kriminální policie na základě tohoto zmocnění výlučně oprávněny vyhošťovat nežádoucí cizince z říšského území. Jako na podklad pro předpoklad vyhoštění z Říše odkazuji na § 2 zákona o vyhošťování nežádoucích cizinců z Říše z 23. března 1934, Sbírka říšských zákonů RGBl.I, S 13, který je v opise připojen v příloze.

Zjišťování předpokladů § 2 citovaného zákona budou při dodržování procesně právních ustanovení zákona o postrku (případné vzetí do vazby, zahájení vyhošťovacího aktu) provádět jako dosud úřady uvedené v § 5 říšského zákona a výsledek s příslušnými návrhy sdělí kompetentní služebně Kriminální policie, která pak o návrhu rozhodne. Pravomocné vyhoštění z Říše budou stejně jako dříve provádět orgány, do sféry jejichž kompetence vyhošťovaný spadá.

Odvolání a stížnosti buďtež předkládány k rozhodnutí mně.

Odkazy na prameny

  • Updated 5 years ago
Austria was occupied by the German Reich in March 1938 and annexed after a plebiscite. Many Austrians welcomed this “Anschluss”, after which they were treated equally as Germans – a separate Austrian identity was denied by the Nazis. Austria was integrated into the general administration of the German Reich and subdivided into Reichsgaue in 1939. In 1945, the Red Army took Vienna and eastern parts of the country, while the Western Allies occupied the western and southern sections. In 1938, Au...